11 Şubat 2015 Çarşamba

Saffron Flavored Pumpkin Soup - Safranlı Balkabağı Çorbası


Malzemeler

- 1 küçük balkabağı, yaklaşık 2 kg
- 2 pırasa
- 3-4 bardak süt
- 1/4 bardak un
- 4 yk tereyağı
- 1 çk tuz
- 1/2 çk karabiber
- 1/4 çk toz zencefil
- Bir tutam safran
- Muskat rendesi

Ingredients

- 1 Kabocha squash, approximately 4 pounds
- 2 leeks, trimmed
- 3-4 cups of milk
- 1/4 cup of flour
- 4 tablespoons of butter
- 1 teaspoon of salt
- 1/2 teaspoon of white pepper
- 1/4 teaspoon of ginger powder
- A large pinch of saffron
- 1 whole nutmeg

Hazırlanışı

1. Balkabağını soyarak küp şeklinde doğrayın.

2. Pırasaların yalnızca beyaz kısımlarını kullanacağız. bu kısımları da ince doğrayın.

3. Bir tencereye pırasa ve balkabağı parçalarını koyun. Üstlerini geçecek şekilde su ilave edin. Orta ateşte 45 dakika kabak yumuşayana kadar pişirin. Sonrasında süzdürün ve soğumaya bırakın.

4. Orta ateşte başka bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve iyice karıştırın. Sonra 2 bardak sütü ilave edin,karıştırırken baharatları da ekleyin. Muskat rendeleyin.

5. Suyunu süzdüğünüz kabak-pırasa karışımını da tencereye ilave edin. El blenderi yardımıyla karışımı püre haline getirin.

6. Kıvamını ayarlamak için 1-2 bardak daha süt ekleyin. Orta ateşte 10-15 dk daha pişirin.

Afiyet olsun.

Directions

1. Cut the Kabocha squash. Remove the seeds and skin from each Kabocha slice. The cube the Kabocha flesh.

2. Slice the leeks. Disgard the 'green' part of the leeks we are only using the white parts.

3. Place the squash and leeks in a large cooking pot. Cover them with water. Cover the pot and cook on medium-high heat for 45 minutes or until the squash becomes soft. Once the squash is done, strain.

4. On medium heat melt the butter. Add the flour and mix well. Then add 2 cups of milk and continue mixing. Add the spices and grate some of the nutmeg in the milk mixture.

5. Add the squash and leaks to the milk mixture. using a hand mixer, puree the squash into the milk mixture. If you do not have a hand mixer, you can mix the soup in a normal food processor then pour it back to the pan.

6. Add another 1-2 cups of milk to get the consistency desired. Continue cooking on medium heat for 10-15 minutes. Taste the soup and adjust the spices accordingly (salt, white pepper, ginger powder, and nutmeg).

http://www.cookingwithalia.com/soups/saffron-flavored-pumpkin-soup.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder