17 Aralık 2014 Çarşamba

Slow-Cooker Italian Turkey - Yavaş Pişen İtalyan Hindisi





Malzemeler

- 2 parça hindi kalçası (500-600 g, derisiz)
- 1/2 kg kadar doğranmış domates
- 2 yk salça
- 2 diş sarımsak, ince kıyılmış
- 1 bardak bulgur
- 1,5 bardak su
- 2 bardak dilimlenmiş kabak


Ingredients

- 2 bone-in turkey thighs (about 1 1/2 lb), skin removed
- 1 can (14.5 oz) diced tomatoes with Italian-style herbs, undrained
- 2 tablespoons tomato paste
- 2 cloves garlic, finely chopped
- 1 cup uncooked couscous
- 1 1/2 cups water
- 2 cups sliced zucchini

Hazırlanışı

1. Bir kasede domatesleri, salçayı, sarımsakları ve dilediğiniz baharatları karıştırın. Elektrikli güvece (yavaş pişirici) * yerleştirdiğiniz hindilerin üzerine dökün. Siz normal güveç de kullanabilirsiniz.

2. Kapağını kapatın, kısık ateşte 6 saat kadar pişirin.


3. Etin pişmesine 25dk kala bulguru istediğiniz gibi pişirin. 

4. Yavaş pişiricinin ayarını yüksek ateşe getirin, dilimlenmiş kabakları ilave edin, kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Directions

1. In 3 1/2- to 4-quart slow cooker, place turkey thighs. In small bowl, mix tomatoes, tomato paste and garlic. Pour over turkey.

2. Cover; cook on Low heat setting 6 to 8 hours.

3. About 25 minutes before serving, cook couscous in water as directed on package. Increase heat setting on slow cooker to High. Stir zucchini into tomato mixture. Cover; cook about 20 minutes longer or until zucchini is tender.

4. To serve, remove bones from turkey. Stir gently to break up turkey. Serve over couscous.

* Ülkemizde arzum aşçıbaşı, arzum şef, conti i-cook ve korkmaz adora gibi araçların fonksiyon olarak barındırdığı, yakında birçok yerde görebileceğimiz pişiriciler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder