1 Nisan 2015 Çarşamba

İspir Kuru Fasulye - White Bean Stew with Meat






Malzemeler

- 1 kg İspir fasulyesi
- 4 su bardağı süt
- 8 su bardağı su
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 300 gr Terayağ Gurme Kaymaklı
- 1 kg kuzu kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber

Ingredients

- 1 kg white bean (Please use Ispir white bean if you can find, it will be more delicious)
- 4 cups milk
- 8 cups water
- 2 tsp ganulated sugar
- 1 tsp salt
- 300 g butter (Tereyağ Gurme Kaymaklı)
- 1 kg lamb meat in small pieces
- 2 tbsp tomato paste
- Salt, blackpepper

Hazırlanışı

1. Fasulyeyi bir gece önceden, 2 su bardağı süt, 4 su bardağı su, tuz ve şeker karışımında ıslatın.

2. Ertesi gün süzün, aynı ölçülerde yeni meyanenin içine koyup, çok kısık ateşte, fasulye yumuşayıncaya kadar tıkırdatın.

3. Başka bir tencerede 5 yemek kaşığı  Terayağ Gurme Kaymaklıda eti harlı ateşte çevirip dağladıktan sonra altını kısın, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektikçe ete azar azar sıcak su katarak yenecek yumuşaklığa gelene kadar pişirin.

4. Kalan tereyağını, salça ve karabiberi, etler piştikten sonra ilave edin, karıştırın, birkaç dakika kavurun.

5. Fırınınızı 160 derecede kızdırın. Haşlanmış fasulye ile etleri bir araya getirin. Tuzunu katın, 10 dakika kadar birlikte pişirdikten sonra tercihen bir toprak güvece, yoksa ateşe dayanıklı cam tencereye alın.

6. Tencerenin ağzını kapak veya alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. 30 dakika fırınlayın. Fırını kapatın ama güveci 20 dakika daha içinde dinlendirin.

Directions

1. Soak white beans one night before in 2 cups milk and 4 cups water, 2 tbs sugar and 1 tsp salt.

2. On the following day, drain white beans. In a pan add the same level water and milk and simmer until white beans are tender.

3. In another saucepan, melt 5 tbsp Tereyağ Gurme Kaymaklı over high heat, add meats and sear for a few minutes. Than turn heat to low, cook until meat become tender with adding hot water if it is needed.

4. Add rest of butter, tomato paste, blackpepper to meat and stir for a few minutes.

5. Preheat the oven to 160 C. Mix boiled white bean and meat, add salt, Boil for 10 minutes together. Than pour the meal to preferably casserole.

6. Cover the casserole and cook for 30 minutes in oven. After closing the oven, let rest the meal for more 20 minutes. Than serve.

Bon appetite.

Bir bumads advertorial içeriğidir

http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/ispir-usulu-kuru-fasulye-HaberDetay-1737

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder