24 Aralık 2014 Çarşamba

Chickpea Curry - Körili Nohut





Başlığı "körili" olarak okuyunca tarif malzemelerinde de köriyi göremeyince şaşırmış olabilirsiniz. Ancak Hintlillerin bahsettiği köri bizim bildiğimiz köri baharatı değil. Onlarda baharat karışımları genel olarak "köri" olarak geçiyor. Bu sebeple farklı yemeklerin körileri de farklı oluyor.

Nohutu bildiğimizden farklı tatmak adına bu yemeği hemen denemek istedim. Aşağıda da belirttiğim gibi karanfil çok baskın olabileceği için kullanmadım. Zerdeçalın inanılmaz sağlıklı bir baharat olması sebebiyle onu kullanabileceğim tarifleri yapmak için çabalıyorum ki Hint Mutfağının hemen her yemeği buna olanak sağlıyor. Sizler de kanserden koruyucu özelliği bilinen zerdeçalı azar azar yemeklerinize karıştırarak doğal yollarla korunma sağlayabilirsiniz.


Gördüğünüz gibi benimki daha açık renkli. Muhtemelen kullanılan baharatların değişikliklerinden dolayı. Bol soğan daha güzel olacaktır, taze zencefili de olabildiğince ince kıyın ki yemek esnasında belki hoşunuza gitmeyebilir. Ancak aromasının ve lezzetinin kesinlikle yer alması lazım. 

Malzemeler

- 2 yk zeytinyağı
- 2 soğan, ince doğranmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 yk ince kıyılmış taze zencefil
- 6 karanfil 
- 2 kabuk tarçın
- 1 çk kimyon
- 1 çk toz kişniş
- tuz
- 1 çk toz biber
- 1 çk toz zerdeçal
- 450g kadar haşlanmış nohut
- 1 bardak kadar doğranmış taze kişniş ya da maydanoz

Ingredients

- 2 tablespoons vegetable oil
- 2 onions, minced
- 2 cloves garlic, minced
- 2 teaspoons fresh ginger root, finely chopped
- 6 whole cloves
- 2 (2 inch) sticks cinnamon, crushed
- 1 teaspoon ground cumin
- 1 teaspoon ground coriander
- salt
- 1 teaspoon cayenne pepper
- 1 teaspoon ground turmeric
- 2 (15 ounce) cans garbanzo beans
- 1 cup chopped fresh cilantro

Hazırlanışı

1. Orta ateşte bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ekleyin, soğanları ilave edin ve yumuşayana kadar kavurun.

2. Sarımsakları, zencefili, karanfilleri (çok baskın olabileceği için ben denememde kullanmadım), tarçını, kimyonu, kişnişi, tuzu, biberi ve zerdeçalı ekleyerek karıştırın. Nohutları biraz suyu ile birlikte ilave edin. Tüm malzemeler iyice karışarak aromalanıncaya kadar pişirmeye devam edin.

3. Tavayı ocaktan alın, servis yapmadan önce kıydığınız maydanoz/kişnişi üzerine serpiştirin. 

Afiyet olsun.

Directions

1. Heat oil in a large frying pan over medium heat, and fry onions until tender.

2. Stir in garlic, ginger, cloves, cinnamon, cumin, coriander, salt, cayenne, and turmeric. Cook for 1 minute over medium heat, stirring constantly. Mix in garbanzo beans and their liquid. Continue to cook and stir until all ingredients are well blended and heated through. 

3. Remove from heat. Stir in cilantro just before serving, reserving 1 tablespoon for garnish.

http://allrecipes.com/Recipe/Chickpea-Curry/Detail.aspx?event8=1&prop24=SR_Title&e11=chickpea%20curry&e8=Quick%20Search&event10=1&e7=Recipe%20Hub&soid=sr_results_p1i1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder