22 Ekim 2014 Çarşamba

Havuç Borani - Carrot Salad with Yoghurt

Havuç Borani

Malzemeler
- 2 Adet Havuç 
- 1 Diş Sarımsak 
- 5 Yemek kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Su bardağı Yoğurt 
- Kararında Tuz
Süsü İçin- Nane ya da maydanoz yaprakları

Ingredients

- 2 carrots
- 1 garlic clove
- 5 tbsp olive oil
- 1 cup yoghurt
- Salt
- Mint or parsley for garnishing

Hazırlanışı
1. Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin. 
2. Tavaya yağı alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5-6 dakika soteleyin) 
3. Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
4. Pişen havuçları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin. 
5. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz havuçlara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Directions

1. Wash carrots and peel. Grate them.
2. Pour olive oil to a pan, add carrots and fry for 5-6 minutes until carrots will be tender on medium heat.
3. Grate garlic clove, sprinkle salt and mix with yoghurt. 
4. Wait 10 minutes after carrots are ready for getting colder.
5. Mix yoghurt and carrots, chill and serve cold.

Bon appetite.

http://www.yemek-tarifleri.com/havuc-borani.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder