Malzemeler
- 400 g ince dilinmiş Dana antrikot ya da kemiksiz pirzola
- 5 yk şeker
- 1/2 bardak soya sosu (damak zevkinize göre daha az kullanabilirsiniz)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1/4 çk tuz
- 2 yk susam yağı
- 2 yk susam
- 1 bardak doğranmış yeşil soğan
- 2 bardak ince dilinmiş havuç
Ingredients
- 1 lb thinly sliced beef (sirloin or rib eye)
- 5 tbsp sugar
- ½ cup soy sauce
- 2 buds finely chopped garlic (can be crushed but remove buds before serving)
- ¼ tsp salt
- 5 tbsp Mirin (sweet sake, optional)
- 2 tbsp sesame oil
- 2 tbsp toasted sesame seeds
- 1 cup split green onions
- 2 cups thinly sliced carrots (optional)
Hazırlanışı
1. Havuç dışındaki diğer malzemeleri karıştırın ve buzdolabında en az 2 saat marine olmasını bekleyin.
2. Orta ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin.
3. Havuçları ilave edin ve 3 dk daha pişmeye bırakın.
Afiyet olsun.
|
Directions
1. Mix all ingredients except carrots. Marinate in refrigerator for at least 2 hours.
2. Cook over medium high heat until meat is just short of desired completion.
3. Add carrots and cook for an additional 3 minutes.
4. Serve with rice.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder