22 Ağustos 2014 Cuma

German Spaetzle Dumplings - Alman Spaetzle Makarnası


Spaetzle, Alman ve Avusturya mutfaklarındaki ev yapımı makarnadır. Çoğunlukla makine kullanılarak yapılsa da sizlere evlerinizde uygulayabileceğiniz bir yöntem yazacağım.

Malzemeler
- 1 bardak un
- 1/4 bardak süt
- 2 yumurta
- 1/2 çk muskat rendesi (aktarlarda bulabilirsiniz.Patates yemekleri, hamurişleri ve kırmızı ete çok yakışır)
- Bir tutam beyaz biber (karabiber de kullanabilirsiniz)
- 1/2 çk tuz
- Sıcak su
- 2 yk tereyağı
- 2 yk doğranmış maydanoz




Ingredients

- 1 cup all-purpose flour
- 1/4 cup milk
- 2 eggs
- 1/2 teaspoon ground nutmeg
- 1 pinch freshly ground white pepper
- 1/2 teaspoon salt
- 1 gallon hot water
- 2 tablespoons butter
- 2 tablespoons chopped fresh parsley

Hazırlanışı

1. Un, tuz, biber ve muskat rendesini karıştırın. Karışıma yumurtaları kırın, sütü de azar azar ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın.
2. Büyükçe bir tencereye su koyun ve kaynatın.
3. Hazırlanan hamurdan küçük parçalar yapmak için aşağıdaki görsellerdeki gibi kevgir kullanabilirsiniz. Kevgiri kaynayan su dolu tencerenin üstüne koyarak altına hamur parçalarının düşmesini sağlayabilirsiniz. Hamur parçalarını kaynayan suya atarak haşlayın.





4. 5-8 dk arası el yapımı makarna hamurları pişirin. Pişen makarna kızmış tereyağında biraz çevrin, maydanoz ile servis yapın.

Afiyet olsun.


Directions

1. Mix together flour, salt, white pepper, and nutmeg.
2. Beat eggs well, and add alternately with the milk to the dry ingredients. Mix until smooth.
3. Press dough through spaetzle maker, or a large holed sieve or metal grater.
4. Drop a few at a time into simmering liquid. Cook 5 to 8 minutes. Drain well.
5. Saute cooked spaetzle in butter or margarine.
6. Sprinkle chopped fresh parsley on top, and serve.

http://allrecipes.com/Recipe/German-Spaetzle-Dumplings/Detail.aspx?evt19=
1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder